Arama sonuçlarınız
Coworking Alanlarında Kişisel Bilgiler Nasıl Korunur?

Coworking Alanlarında Kişisel Bilgiler Nasıl Korunur?

Coworking çalışma alanları, birbirinden farklı şirketlerin ya da bağımsız çalışanların daha çok tercih ettiği, namıdiğer  “coworking spaces” olarak da adlandırılan çalışma alanlarına verilen isimdir.

Kafe ya da ev ortamında çalışmak isteyen fakat bu ortamlarda yeterince konsantre olamayanların daha çok tercih ettiği coworking çalışma alanları, üyeleri için fikir alışverişi sağlayabilecekleri, network’lerini geliştirebilecekleri bir alan olarak da görülüyor.

Günümüzde oldukça sık tercih edilmeye başlayan bu paylaşımlı ofisler, bir yandan kullanıcılarına daha verimli bir ortam sağlarken, bir yandan da düşük maliyetli olmalarıyla daha çok tercih ediliyorlar.

Eğer siz de coworking çalışma alanlarından birinde çalışıyorsanız, ufak bir ihtimal dahi olsa kötü niyetli yazılımların, yazılımcıların ya da hacker’ların potansiyel avına denk gelebilirsiniz. Bu tarz problemleri yaşamamanız adına, birkaç önerimiz olacak…

Veri Gizliliği İhlali: Riskler Neler?

Birçok coworking alanı, hem ofis gruplarına (her şirket için ayrı bir bağlantı) özel internet erişimi, hem de paylaşımlı masalarda her bir üye için özel internet erişimi (konuk internet erişimi) sağlamakta.

Coworking çalışma alanlarının tercih edilme sebeplerinden biri olan şifre ile korunan ücretsiz internet bağlantılarının yanı sıra “şifresiz” bağlantılara (konuk erişimlere) denk gelebilirsiniz. Eğer bu bağlantılar web güvenlik ekibi tarafından kontrol edilmiyorsa, içinde bulunduğumuz ve siber atakların giderek çoğaldığı dijital dünyada, bu tarz bağlantıları kullanmanız sebebiyle veri gizliliğiniz ihlal edilebilir.

coworking-space-internet-erisimi

Veri Gizliliği İhlali Nasıl Gerçekleşir?

Hacker’ların, bilgisayarınıza ve dolayısıyla önemli verilerinize ulaşabilmelerinin birçok yolu var. Herkesin erişimine açık olan bir ortak ağa bağlandıktan sonra hâlâ dosya paylaşımına devam ediyorsanız, evinizin anahtarını hırsıza teslim etmiş kadar, hacker’ları da kişisel bilgisayarınıza davet etmiş olabilirsiniz.

coworking-hackerlardan-korunma-yollari

Ya da herhangi bir hacker’ın, sırf ofis internet erişimine giden trafiği engellemek için oluşturduğu sahte internet erişimine bağlanabilirsiniz. Sanıyoruz ki böyle bir duruma denk gelmeniz, evinizin anahtarı yerine, direkt evinizin tapusunu hırsıza kendi ellerinizle vermeniz ile açıklanabilir.

Hacker’ların habitatı olarak bilinen “sniffing” yani koklamak isimli yöntem ise şifreleri ya da ağ yetkisini ele geçirmek için kullanılabiliyor.

Kişisel Bilgiler Nasıl Korunur?

Coworking hizmeti aldığınız şirketin hangi güvenlik önlemlerini uyguladığını öğrendikten sonra, bir de kendiniz emin olmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1- İşletim sistemini, web tarayıcıları ve diğer uygulamaları güncelleyin.

2- Otomatik bağlanan Wi-Fi bağlantılarını pasif duruma getirin, ya da bağlantı bilgilerini silin.

3- Coworking internet ağına bağlanırken, ortak ağ yapılandırmasını kullanın. Böylece dosya ve klasör paylaşımınız devre dışı kalır.

4- Güvenlik duvarları, ağ etkinlik monitörleri ve anti-virüs gibi yazılım programlarını kullanın.

5- Güçlü ve tahmin edilmesi zor parolalar oluşturun ve aynı zamanda iş açısından kritik hesaplarınızda iki adımlı kimlik doğrulamayı etkinleştirin.

6- Kimin etrafınızda, ne niyetle dolandığınızı bilemeyeceğinizden, cihazlarınızı çokta yalnız bırakmayın.

Eğer listelediklerimiz sizin için uygun fakat daha güvenli net bir yöntem arıyorsanız, VPN kullanmayı deneyebilirsiniz. VPN kullanırken, farklı bir IP adresi üzerinden internete bağlanırsınız ve bağlantınız şifrelenerek kimliğinizin bulunması engellenir.

(Visited 365 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır