Arama sonuçlarınız
kubix dijital pazarlama ajansı

Kubix Digital – Güvenilir, Köklü Dijital Pazarlama Ajansı

Bu ay favori PlazaCuber’larımızdan ve Türkiye’nin en köklü ve güçlü Dijital Pazarlama Ajanslarından olan Kubix ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Dijital Pazarlama sektörüne yönelik tüyolar aldık.

Kubix Digital ‘ı bir cümle ile özetler misiniz?

Etik değerlere ve çalışma prensibine inanan arama motoru pazarlaması odaklı dijital ajansız.

Ajansı kurmaya ne zaman karar verdiniz? Neden Kubix?

Ajansı 2007’de kurduk. Ajans kurma düşüncesi Google’da çalışırken oluşmuştu. Neden kurduk? Çünkü Türkiye’de ilklerden olmak istedik. O zamanlar pazara kaliteli bir hizmet anlayışı getirmek ve uluslararası standartta çalışan ilk ajans olmak istedik. O zamanlar Türkiye’de bizim gibi sadece arama motoru pazarlaması hizmeti veren ajans yoktu, bunu biz fırsat bildik. Kubix adına gelince, kısa, akılda kalıcı, uluslararası da rahat kullanılma imkanı sağlayan bir isim aradık. Köpeğimiz Kuby‘den bir anda aklımızda kubix geldi ve kubix digital ajansı doğdu.

Dijital Pazarlama, SEO, Adwords, Sosyal Medya, bunlar ülkemizde yeni yeni popülaritesi artan kavramlar. Markalar Dijital Pazarlama’ya ve Dijital Ajanslara nasıl yaklaşıyorlar?

Dijital pazarlama gitgide şirketlerin pazarlama faliyetlerinin en önemli parçası olmaya başladı. Biz Türkiye’de faliyete başladığımızda şirketlere internet pazarlamasını başlangıç seviyesinde anlatırken, 2016 yılında artık şirketler bu alanda daha bilinçli ve bilgililer. Artık şirketlerde dijital pazarlama uzmanı yanısıra SEO uzmanı, sosyal medya uzmanı gibi daha spesifik iş alanları bile bulunmakta. Ancak yine de bizim hizmet verdiğimiz iş alanlarında bilgi seviyesinin yurtdışıyla kıyasladığımızda daha orta ve az seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Şirketlerin çoğu da bunu bildikleri için, kendi bünyelerinde bu çalışmaları yapmaktansa, bu konuda uzman ajanaslar ile çalışmayı tercih ediyorlar.

Dijital Pazarlama konusunda kariyer yapmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

Dijital pazarlama sektöründe kariyer yapmak isteyenlere önerimiz kendilerini güncel tutmaları, sürekli sektörü sadece Türkiye değil özelikle yurtdışı kaynaklarını takip etmeleri. Dijital pazarlamayı bir bütün olarak değerlendirmeliler. Örneğin kendilerini “Sosyal Medya” alanına kısıtlamasınlar artık daha geniş ve içiçe ilerleyen bir çok daldan oluşan bir pazarlama yöntemidir dijital pazarlama. Inbound Marketing, Holistic SEO gibi güncel konularla ilgili kendilerini geliştirebilirler. Örneğin, 2020 yılında internette tüketilen içeriğin çok büyük bir kısmı video olacaktır. Bunu nasıl değerlendirebilirler kenileri için? Mobil trafiğin önemi ve çoklu ekranlarda dijital pazarlama bu konulardan bazıları.

Geleceğe yönelik hedefleriniz neler?

Geleceğe yönelik planlarımız arasında her zamanki gibi yaptığımız işlerde sektörde öncü olmak ve şirket prensiplerimizi ve misyonumuzun dışına çıkmadan işlerimizi sürdürmek var. Her zaman yenilikleri takip ederek, sorun çözücü ve uygulamalı olarak en iyi hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Gelecekteki hedeflerimiz arasında çalışmalarımızı Türkiye dışında Almanya’da da sürdürmek ve buradaki başarımızı orada da yakalamak var.

Bu güne kadarki en büyük hayaliniz neydi?

Türkiye’de çalıştığımız alanda en kaliteli, etik ve karakterli ajans olmaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyoruz.

Hiç umutsuzluğa kapıldığınız bir an oldu mu?

Zaman zaman oldu. Özellikle Türkiye’ye geldiğimizde buradaki iş ve çalışma hayatına ayak uydurmamız zor oldu ve buraya gelmekle doğru mu yanlış yaptığımızı sık sık düşündüğümüz oldu. Ama öte yandan buradaki sistemi değiştirmek, farklı bir iş anlayışını insanlara aşılamak da bizi umutlandırdı.

Plaza Cubes’u tercih etme nedeniniz nedir? Neden hazır ofis?

Bizim gibi küçük ve yoğun çalışan şirketler için hazır ofis konsepti çok uygun. Tüm hizmetlerimizi tek bir noktadan almak bizim işimizi çok rahatlattı. Önceden her şeyle ayrı ayrı uğraşırken, şimdi herşeyimiz düşünülüyor. Sabah gelince çayımız, kahvemiz hazır, ofisimiz temiz, toplantı için toplantı odamız hazır, sekreterimiz biz yokken telefonlarımızı cevaplamış…Bizim için en ideal ofis çözümü diyebiliriz. Ayrıca ofis kullanımındaki esneklik, ofis odalarımızı istediğimiz gibi tasarlamamızı sağladı. 3 odayı birleştirdik, duvarlarımızı istediğimiz gibi boyadık ve dekorasyonunu yaptık. Ayrıca coworking konseptinde kullanılan ortak alanlardaki networking fırsatları da bizim için çok avantajlı.

kubix dijital pazarlama ajansı hazır ofis

Farklı sektörlerden firmalar ile aynı çatı altında çalışmanın size bir artısı oldu mu?

Ortak alanları başka şirketlerle paylaşmak çok güzel, farklı konular hakkında muhabbet, bilgi paylaşımı için hazır ofis veya coworking konsepti çok uygun. Örneğin hemen karşımızda avukatlar var ve tüm hukuksal danışmanlığımızı onlardan alabiliyoruz. Bu şekilde zaman ve maliyetten tasarruf edebiliyoruz. Aynı zamanda farklı şirketlerle networking fırsatı yakalıyoruz. Bizim onlara veya onların bize destek olabilecekleri şeyler çıkabiliyor. Örneğin yine Plaza Cubes’ta bulunan başka bir şirkete hizmetlerimizi sunmaya başladık.

Plaza Cubes’ta başınıza gelen en ilginç/komik olay nedir?

Kubix Digital olarak Plaza Cubes’ta eğlenceli ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Örneğin ilk taşındığımızda tüm ofise bir sıcak şarap etkinliği düzenledik, Hollanda kraliçe gününde hepimiz turuncu giyindik ve yine tüm ofis çalışanlarını davet ederek bir TGIF etkinliği düzenledik. Ancak en komik ve eğlenceli anımız bu yıl Halloween dönemindeydi.  Tüm ofisi dekore ederek ve biz de ofisçe kostüm giyinerek gün boyu o şekilde dolaştık. Düşünün 10 kişi ofiste yarasa, vampir, şeytan veya cadı olarak dolaşıyor? O gün Plaza Cubes ofis sakinlerine farklı bir gün yaşattığımıza inanıyoruz.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır