Arama sonuçlarınız
sanal-ofisler-hakkinda-bilmeniz-gereken-8-detay

Sanal Ofisler Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Detay

Bugüne kadar sanal ofis ile ilgili birçok haber okuduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Zaten insan ofisini seçerken mutlaka araştırıyor, araştırıyor, daha fazla araştırıyor ve o konuda kısmen uzman haline geliyor…

Sanal ofisi tercih ediyor olmanızın tek nedeni, müşterilerinize ya da işinizle ilgili evrak işlerinde gösterebileceğiniz bir  “adresinizin” olması olabilir mi?

Yani en azından tercih etme sebebinizin %90’ını bu sebep oluşturuyor olabilir.

Ama bir saniye…

Sanal ofisle ilgili bilmeniz gereken daha birçok özellik var!

Ama önce, “o bildiğiniz adreslerden farklı olan adresi” açıklayarak başlayalım.

1. İşinizin Adresi, Aynı Zamanda Yaptığınız İşin Ne Kadar Ciddi Olduğunun da Göstergesidir

Evde ya da mobil bir ortamda çalışmanıza rağmen yine de bir iş adresinizin olması gerekir. İnternet tarafından her şeyin çok kolay iletilebildiği teknoloji çağında, herkes kağıtsız kalmaya çalışırken hâlâ fiziksel postalar aldığımızı unutmamak lazım.

İş adresiniz, aslında sadece ofisinizin bulunduğu ve postalarınızın gönderildiği adresin çok daha ötesinde.

Müşteri olduğunuzu ya da iş sahibi olduğunuzu farz edin, hiç fark etmez, karşı tarafta iletişime geçeceğiniz adresin, ev adresi olmasını mı yoksa kurumsal bir adres olmasını mı tercih ederdiniz? Hangisi sizin için daha güvenilir olurdu?

Müşterilerinizin, sizi,  gece var olup, gündüz kaybolan bir şirket olarak görmemesi için şirket adresinizin kurumsal bir lokasyonda olmasını isteyeceğinizden eminiz.

Elbette sanal ofis kullananlar da fiziksel bir çalışma alanına, ofise veya toplantı alanına ihtiyaç duyabilir. İhtiyaç duyduğunuz anlarda bu gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.

google-map-sanal-ofis-adres

Kaynak: https://www.digitaltrends.com/mobile/google-maps-india-new-home-screen/

Siz de “sürpriz ziyaret” seven müşterilere sahipseniz, sanal ofis türü, sizin için faydalı olabilir. Lobide, isminize gelen paketler için imza atabilen, sizin adınıza bilgi sağlayan ya da ziyaretçilerinize ofiste olmadığınızı bildiren profesyonel bir resepsiyon ekibine sahip olabilirsiniz.

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin hemen hemen her yerinde, sanal ofis konumları için birçok seçenek bulunuyor. Sanal ofis, adres ediniminden başlayan ve fiyatları diğer ofis türlerine göre daha makul bir ofis türü olduğu için sahip olmak oldukça kolay. Eğer sizin de böyle bir ofise ihtiyacınız varsa, Plaza Cubes lokasyonlarından sizin için en uygun sanal ofis konumunu bulabilir ve teklif formunu doldurarak, bilgi alabilirsiniz.

2. Daha Resmi Bir Telefon Numarasına Sahip Olmak Hiç Fena Olmazdı, Değil mi?

Çok basit gibi görünse de, yeni müşterilerin cep telefonu yerine alan koduna sahip bir telefon numarasıyla iletişime geçmeyi tercih ettiklerini biliyor muydunuz?

Alan koduna sahip olan bir telefon numarası, diğer insanların, şirketinizin istikrarını ve ömrünü nasıl algıladığında  önemli bir rol oynayabilir.

3. Birden Fazla Lokasyon Seçeneği!

Eğer siz de şehir dışı müşteri ziyaretleri ya da toplantıları gerçekleştiren bir iş sahibiyseniz, anlaşmalı olduğunuz sanal ofis şirketinin diğer şehir lokasyonlarında bulunan ofislerinde toplantılarınızı gerçekleştirebilir, görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

Örneğin; Plaza Cubes, İstanbul sanal ofis müşterilerinin toplantılarını Ankara‘da bulunan ofislerinde gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Aynı şekilde sanal ofisi İstanbul Anadolu lokasyonlarının birinde olup, Avrupa ofislerinden birinde ya da Ankara’da olup İstanbul’da toplantılarını gerçekleştirmek durumunda olanlar için de geçerli!

Kafe ya da otel gibi ortamlarda görüşmelerinizi gerçekleştirmek çokta profesyonel olmayabilirdi, değil mi?

4. Ekstra Aidatları ve Diğer Sonu Gelmeyen Ekstraları Hiç Düşündünüz mü?

Sanal ofis değil, hatta hazır ofis hiç değil… Ofisinizi normal şartlarda, yani bir apartman dairesinden ya da görkemli plazalardan birinde kiraladığınızı düşünün…

Çaysız ya da kahvesiz bir ofis olur mu? Elbette olmaz.

sanal-ofis-cay-kahve.jpg

Kaynak: https://www.shutterstock.com/video/clip-13773929-stock-footage-smiling-business-people-drinking-coffee-in-the-office.html

Çay, kahve ya da küçük yiyecek ikramları gibi minik detaylar aslında uzun vadede şirketiniz için ekstra bir ödeme olacaktır. Fakat sanal ofisiniz var ise (aynı şekilde hazır ofis hizmetinde de bunu bulabilirsiniz; detaylı bilgi için “Ofis Çeşitleri” yazımıza bakabilirsiniz) bu tarz ikramlar, zaten ödediğiniz kira anlaşmasının içine dahildir.

Aynı durum fotokopi, internet ücretleri gibi durumlarda da geçerlidir. Bazı şirketler, bu faktörleri kira içerisine dahil ederken, bazıları etmeyebilir.

5. Sözleşmeniz Bittiğinde Ne Oluyor?

Sanal ofis sözleşmeniz bittiğinde, bir alt pakete geçebilir (Co-Working gibi), yine postalarınızın karşılanabileceği bir adrese sahip olabilirsiniz.

6. Seçenekler Çoğalsa da Sizin İçin En İyisine, En Başta Karar Vermek Daha Doğru Olabilir

Günden güne gelişen ve değişen sanal ofis hizmetleri, giderek şehir seçeneklerini artırıyor. Şehir seçenekleri arttıkça, sanal ofis kullanmayı tercih eden şirketlerin sayısı da artıyor.

Sürekli bir adres değişikliğine gitmektense, sanal ofis lokasyonunuzu seçerken işiniz için en iyi konumu seçtiğinizden emin olmanızda fayda var!

7. Network’ünü Geliştirenler, Büyütenler… Hepsi Bir Arada!

Paylaşımlı bir ofis alanında çalışmanın en güçlü yanlarından bir diğeri de, birbiriyle çok benzeyen şahısların ya da şirketlerin bir arada olmasıdır.

Sanal Ofisler Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Detay

Sanal ofis hizmetine sahip olarak yararlanabileceğiniz lounge alanında çalışma ile benzer işlerde çalışan insanlarla bir araya gelmeniz oldukça kolay!

Bugün yaptığınız bilgi alışverişiyle belki de yarın çok büyük adımlar atabilirsiniz.

8. Bilgi Paylaşımına Açık Olun, Sorun, Soruşturun!

Sanal ofis hizmetinden yararlanmak istediğinize karar verip, ofisinizin konumundan emin olmaya çalışıyorsanız, hizmeti alacağınız şirketin içerisinde aynı hizmeti hangi firmaların aldığını araştırıp, öğrenebilirsiniz.

Özetlemek gerekirse, sanal ofis hizmeti ile birlikte birçok imkan sunulmakta. Bu yüzden, sizin için en uygun ve ilk olarak atılması gereken adım, işletmeniz için hangi hizmetin daha önemli olduğuna karar vermek.

Sanal ofisler nasıl kurulur, hizmete neler dahildir gibi daha detaylı bilgi için sanal ofisler sayfamızı ziyaret edebilir, ücretleri hakkında detaylı bilgi için teklif formu doldurabilirsiniz.

(Visited 166 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır