Arama sonuçlarınız
Tatil Sonrası İş Sendromu Nasıl Atlatılır?

Tatil Sonrası İş Sendromu Nasıl Atlatılır?

Bugün itibariyle Yaz sezonunun son tatilinin bittiğini ve tempolu bir iş mevsiminin başladığını kabul etme zamanı geldi. Peki Tatil Sonrası İş e dönmeye ne kadar hazırız?

Sayılı gün çabuk geçti ve ofislerimize, bilgisayarlarımıza, toplantılarımıza döndük. Ancak tatil ardından günlük rutine yani “gerçek hayata” yeniden uyum sağlamak sanıldığından çok daha zor.

Tatil Sonrası İş Sendromu Nedir?

Etkileri eklem ve baş ağrıları, odaklanma güçlüğü, tahammülsüzlük ve kolay sinirlenme, sabahları uyanamama hatta sindirim problemleri ve iştahsızlığa bile yol açabiliyor. İşini ve çalışma ortamını sevmeyenler ise en yüksek risk grubunda. Siz de tatil dönüşü işe kolay adapte olmak istiyorsanız. X maddelik listemize göz atmanızı öneririz.

1- Tatilden 1 gün erken dönün ya da Ekstra İki Gün İzin Alın

tatil-donusu-bir-gun-erken-donme

Tatil dönüşü 1 gün önceden evinizde olmanız, ertesi günkü işe hazırlıklarınız ve evde dinlenerek işe yumuşak bir geçiş yapmanız açısından faydalı olacaktır. Sıradan Pazar rutinleriniz de tatil sonrası ilk iş gününüzün herhangi bir pazartesiden farksız gibi hissedilmesine yardımcı olacaktır. Pazar sabahı hafif bir spor, park ya da ormanda yürüyüş, akşamüstü arkadaşlar ile sevdiğiniz bir kafede oturmak ya da sinemada keyifli bir film izlemek Pazartesi sabahı kendinizi yataktan kazımamanız için destek niteliğinde aktivitelerdir.
Mümkünse ekstra 2 gün izin kullanın. Haftaya Pazartesi yerine Çarşamba’dan başlamak çabucak hafta sonunun gelmesini sağlayacak ve 3 günlük bir haftaya adapte olmak çok daha kolaylaşacaktır.

2- Uykunuzu İyi Alın

iyi-uyku

Uyku ihtiyacı kişiye göre farklılık göstermektedir. Ancak vücudunuzun ve beyninizin dinlenmesi için mutlaka sizin için yeterli miktarda uyumanız gerekmektedir. Uyumadan birkaç saat öncesinde bir şey yememek, son 1 saat tv, bilgisayar gibi beyni yoran cihazlardan uzak durmak, kitap okumak, papatya ve melisa çayı içmek de uyku kalitenizi arttırmanızda önemli etkenlerdir.

3- Anda Yaşamanın Güzelliğini Kabul Edin

isten-keyif-alma

Biliyoruz tatil çok güzeldi. Sevdiklerinizle harika zaman geçirdiniz. Artık tatilin bittiğini, yenilenmiş ve dinlenmiş olarak yıllık rutine hazır olduğunuzu kabul etme zamanı. Evinizi, yatağınızı, banyonuzu özlemiş olmalısınız. Ne demişler “Ev Gibisi Yok”. Şimdi size en çok yakışan iş kıyafetlerinizi giyip ofise doğru yol alma zamanı.

4- Masanızı düzenleyin

ofis-duzenli-masa

Eğer tatile çıkmadan önce masanızı darmadağınık bıraktıysanız hiçbir işe başlamadan önce masanızı acele düzenlemenizi tavsiye ederiz. Masanızı, dolaplarınızı ve bilgisayarınızdaki dosyaları toparlamak haftaya başlamak için oldukça güzel bir yöntem olacaktır. Depoladığınız olumlu tatil enerjisi ile mümkün olduğunca düzenli ve planlı kalmaya çalışın.

5- Egzersiz Yapın

egzersiz-parkta-kosu

Hemen her sorun için egzersizin çözüm olduğunu duymuşsunuzdur çünkü bu çoğunlukla doğru. Bir spor salonunda, pilates stüdyosunda spor yapmak, Belgrad Ormanı’nda ya da Boğaz’da yürümek, bisiklete binmek kalp ve dolaşım sisteminizi güçlendirecek ve stres hormonlarınızın azalmasını sağlayacaktır. Araştırmalar yeşil rengin rahatlatıcı etkisini belirtmektedir. Bu nedenle düzenli olarak doğa ile baş başa kalabilmek tatil sonrası işe dönüş sendromunu aşmanızın yanı sıra yıl boyu iş stresi ile baş edebilmeniz, daha motive ve verimli olabilmeniz için oldukça etkili olacaktır.

6- Hafta İçi Aktivitesi Planlayın

hafta-ici-aktivitesi

Bu hafta içi en az 2 akşam mutlaka arkadaşlarınızla bir buluşma, tiyatro, sinema gibi bir aktivite planlayın. Haftanızı evden işe işten eve şeklinde geçirmeniz tatile duyduğunuz özlemi arttıracaktır.

7- Önümüzdeki Hafta Sonunu Bir Yerlere Kaçın

haftasonu-kacamagi

Tatil dönüşü ilk hafta sonu için küçük bir kaçamak planlayın. Büyük valizlerinizi açın, eşyalarınızı yerleştirin ve çok daha küçük bir çanta hazırlayın. Hafta sonu çantanızı kapıp en yakın sahile, ormana ya da size kendinizi dinlenmiş hissettirecek noktaya kaçın. Bu mini tatil size iyi gelirse düzenli aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

8- Bir Sonraki Tatili Planlayın

Tatil Sonrası İş Sendromu için öneri 8

Kaçamak dönüşü takviminize bakın ve bir sonraki tatili şimdiden netleştirin. Bir sonraki yolculuğu planlamak size kendinizi iyi hissettirecek ve geçiş aşamasını kolaylaştıracaktır. İlk öğle arası bir seyahat acentasını arayabilir ya da en sevdiğiniz gezi bloğundan bir sonraki seyahatiniz için fikir edinebilirsiniz. Tatil dönüşü yeni bir tatilin geri sayımını başlatmak işe motive olmanızı da kolaylaştıracaktır.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır