Arama sonuçlarınız
Startup İstanbul 2015 etkinliği katılımcı sayısı, konuşmacıları, lokasyonu gibi bilgileri Plaza Cubes Blog'ta okuyabilirsiniz.

Startup İstanbul… Pek Yakında

Avrasya bölgesinin en önemli dijital ekonomi etkinliği Startup İstanbul, 3-5 Ekim tarihleri arasında, girişimci adaylarını 3 kez  dünyanın dört bir yanından gelen vizyoner isimlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Teknoloji girişimcilerinin sayısını artırmak ve uluslararası networking ortamı yaratmak amacıyla düzenlenen konferansta yaklaşık 40 ülkeden 1500’e yakın katılımcı, melek yatırımcılar, mentorları ve risk sermayesi şirketleri bir araya geliyor.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda Etohum tarafından düzenlenecek olan Startup İstanbul’da ilham veren konuşmacıları dinlemek ve speednetworking seansına katılarak iş ağınızı genişletmek için kayıt olmanız gerekiyor.

Etkinlikte ayrıca bir de yarışma var: Startup İstanbul Challenge. Eğer kendinize ve fikrinize güveniyorsanız, siz de geçtiğimiz yıl yarışmada 1. olduktan sonra hem yabancı hem Türk yatırımcıların ilgisini çekerek, şirketini San Francisco’ya taşıyan Ozan Yerli ve Göksu Orhun’un Connected2.me’sine benzer bir başarı hikayesine imza atabilirsiniz. Başvurunuzu 18 Eylül’e kadar yapmalısınız.

startup istanbul 2015 görseli

Startup İstanbul 2015’te sizi neler bekliyor?

Geçtiğimiz yıllarda Microsoft Ventures ve Qualcomm Startups gibi dünya devlerine ev sahipliği yapan Startup İstanbul,. Bu yıl Amerika’dan İran’a, Londra’dan Kosta Riska ve İsveç’e kadar dünyanın dört bir yanından gelen başarılı girişimcileri, dünya çapında ün salmış yatırımcıları, mentorları, sektöre yön veren 50’den fazla konuşmacıyı ağırlıyor: Ana konuşmacı, Silikon Vadisi’nin müthiş bir çıkış yakaladığı 80’ler ve 90’lar boyunca birçok yüksek teknoloji şirketinde çalışan Steve Blank. 500 Startups’ın Kurucu Ortağı Dave McClure ve Skype’ın ilk yatırımcısı Danimarkalı  Morten Lund, Nalden ismiyle tanınan WeTransfer’in kurucularından Ronald Hans gibi değerli isimler de var. Katılımcılar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, konuşmacıların başarı ve başarısızlık hikayelerini  dinlemenin yanı sıra Türkiye’deki ve dünyadaki teknolojik trendleri somut ürün ve hizmet örnekleriyle görebilecekler.

Startup İstanbul’da ayrıca girişimlerini katılımcılara ve tüm dünyadan gelen 200’den fazla yatırımcıya göstermek üzere,  1500’den fazla girişimci arasından titizlikle seçilen  100 adet girişimci de bulunuyor.

Konferansın iş ortaklarından biri de Techstars. Girişimlere 18 bin dolardan başlayan erken aşama yatırımı yapmanın yanı sıra mentorluk, ofis ve iş ağına katılım desteği de veren ve özellikle mobil, SaaS, büyük veri ve giyilebilir teknolojilere odaklanan şirket,  konferansta yapacağı Techstars MENA Zirvesi’nde gelecek vadeden girişimcilerle bir araya gelecek.

Startup İstanbul’da Etohum etkinliklerinin vazgeçilmezi, “etkili tanışıklık” yaratan speed networking de var: Kısa sürede 50 ila 100 kişinin birbiriyle tanışmasına imkân sunan bu  toplantı türünde, kişiler tanışma istasyonları arasında belli bir sistemle ilerliyor ve her istasyonda sadece beş dakika geçirerek salondaki herkesle tanışabiliyor.

 “Bilet fiyatları yüksek” diyorsanız…

Startup İstanbul Konferansı, birçok konuşmacıyı ve mentorun konuk edildiği, maliyetli bir etkinlik, bu sebeple de bu bilet fiyatlarına yansıyor.Ama öğrenciyseniz, başvurular arasından seçilenlere yüzde 70’e varan destek sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra Startup’ı düzenleyen Etohum, her yıl tüm girişimcilere açık olan ve Pozitif TV’de canlı yayınlanıp, arşivlenen 50’ye yakın ücretsiz etkinlikler de yapıyor.

Farklı ülkelerdeki girişimcilik kültürünü takip etmek isteyen yatırımcılar ve dünyaya açılmak isteyen girişimciler, dünyaya ve teknolojiye yön veren yenilikçi fikir ve trendlerin tartışıldığı bu networking ortamını kaçırmamalı.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır