Arama sonuçlarınız
Şirketlerin Coworking Kullanması İçin 10 Neden

Şirketlerin Coworking Kullanması İçin 10 Neden

Coworking space, yani ortak çalışma alanları uzun süredir hayatımızda. Özellikle büyükşehirlerde bulunan prestijli iş merkezlerindeki yüksek kira tutarları, şirketlerin artan maliyetleri, coworking, ortak çalışma alanlarının yıldızının parlamasında etkili oldu. Elbette tüm bunların dışında Coworking’lerin iş yaşamına getirmiş olduğu yeni soluk ve sağlamış olduğu çok sayıda avantaj; şirket yönetimlerini, mevcut ofislerini bu yeni çalışma alanlarına taşımaları konusunda daha motive bir hale getirdi.

Herhangi bir ürünü kullanırken ya da satın alırken önemli olan; ihtiyaçlarınıza hızlı, kolay ve pratik bir şekilde karşılık verebiliyor olması. Bu yazımızda ortak çalışma alanlarına dair en çok merak edilenleri ve şirketlerin Coworking kullanması için 10 nedeni sizler için derledik.

Takım Çalışması

İletişim, takım çalışması için oldukça önemli bir kavram… Ortak çalışma alanlarında büyüyen ve gelişen iletişimin takım çalışması dinamiklerini olumlu yönde etkilendiği de bir gerçek. Bu sayede daha yaratıcı fikirler ortaya çıkarken, iş ile ilgili konular farklı birçok açıdan değerlendirilebiliyor.

Seçim Tamamen Size Ait

Nerede çalışacağınızı seçme özgürlüğü tamamen size ait. Sabit bir yerde kalmak ve o yere bağlanmak yerine farklı lokasyon ve mekanlarda çalışarak işinizi geliştirebilirsiniz.

Çeşitlilik

Ortak çalışma alanlarını geleneksel ofis ortamlarından ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi dört duvar kavramının olmayışı. Yani Coworking hem ortak bir alan hem de farklı noktalarda çalışabilme çeşitliliği sunuyor. Bu da bir ekibin yaratıcılığına, üretkenliğine ve genel olarak gerçekleştirme isteğine şevk katıyor.

Esneklik

Esneklik tüm şirketlerin sahip olmayı arzu ettiği ancak pek çok sebepten kaynaklı olarak gerçekleştirilemeyen ve çoğu zaman yarım kalan ideal bir şirket yönetim hayali… Elbette geleneksel ofislerden yapılan yönetimlerde bu esneklik çok sınırlı düzeyde kalıyor. Çünkü günümüz şartları birden fazla lokasyonda olmanızı ve yönetimi bu lokasyonlardan sağlamanızı gerektirebiliyor. Ortak çalışma alanları iş ihtiyaçlarınıza göre geleneksel bir ofisten çok daha fazla esneklik sunabiliyor.

Kaliteli Network İmkanı

İş hayatında network önemli… Ortak çalışma, yeni insanlar ve yeni şirketler ile iletişim kurmanıza, fikir paylaşımı ve yeni iş fırsatları yaratmanıza imkan sağlıyor. Böylece iş dünyasında saygın yere sahip olan şirketleri birer birer network ağınıza katabilirsiniz.

İş-Özel Yaşam Dengesini Siz Belirleyin

Coworking sisteminde hizmet desteği aldığınız firmalar varlıklarını çok sayıda lokasyonda ortak alanlara sahip olmalarına borçlular. Kurulan bu geniş ağa sayesinde şirket çalışanları evlerine daha yakın çalışarak kendilerine ve özel yaşamlarına daha fazla zaman ayırabiliyorlar.

Verimlilik

İş arkadaşlarınızla yüz yüze çalışmak çevik, daha hızlı ve daha verimli çalışmanıza yardımcı olabilir. Bir arada olmak ilk başlıkta bahsettiğimiz şekilde takım çalışmasını güçlendiren bir durum. Bu sayede reel sektörde faaliyet gösteren tüm şirketlerin artan rekabet koşullarında yüksek verimlilik elde etmesi kaçınılmaz hale geliyor.

Tasarım

Creative tasarımın ön planda tutulduğu ortak alanlarda çalışarak ufkunuza yön vermeniz mümkün! Coworking sisteminde her biri farklı tasarıma sahip olan lokasyonlarda keyifli bir şekilde iş süreçlerinizi yönetebilir ve üretkenliğinizi artırabilirsiniz.

Ektra Hizmetler

Geleneksel ofislerde birçok hizmetin gerçekleştirilmesi sizin sorumluluğunuzdadır. Yaşanan en ufak bir olumsuzluk size doğrudan yansıyabilir. Ancak ortak çalışma da yüksek hızlı WiFi, temizlik, yardımcı programlar vb. bahsi geçen bu ekstra hizmetler tam bir paket olarak gelir.

Maliyet

Ortak çalışma alanları, işletmenizin ihtiyaçlarına göre tamamen özelleştirilebilir bir formatta olduğu için maliyetleriniz de ona göre azalacak ve coworking sizin için uygun fiyatlı bir seçenek haline gelecektir.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır