Arama sonuçlarınız
Rakamlar Hazır Ofis Diyor! Peki Ya Siz? - Blog

Rakamlar Hazır Ofis Diyor! Peki Ya Siz?

Keyifli. Eğlenceli. Dost canlısı. İlham verici. Üretken. Paylaşımcı?

Ofis ortamınızı bu ya da benzer şekilde tanımlayamıyorsanız tası tarağı toplayıp bir hazır ofise geçmenin vakti gelmiş de geçiyor demektir. Cidden… Burası Plaza-Cubes bloğu olduğu için bunları yazmıyorum. Beş dakikanızı ayırıp internette bir araştırırsanız karşınıza hep benzer yorumlar çıkacak. Neden mi? Çünkü hazır ofisin avantajları saymakla bitmez. Ben demiyorum rakamlar öyle diyor…

İşte tarafsız bir gözle hazır ofis…

Deskmag’in 2 sene önce gerçekleştirdiği yıllık Küresel Hazır Ofis araştırmasına1 göre;

Araştırmaya katılanların %71’i hazır ofise geçtikten sonra yaratıcılıklarının inanılmaz arttığını söylüyor. %62’si ise yaptıkları işin kalitesinin yükseldiğini vurguluyor. Daha yaratıcı ve daha iyi iş çıkarmak… Hangi çalışan, hangi işveren, hangi müşteri istemez ki? Her ne kadar katılımcıların %30’u mesai saatleri dahilinde çalışmayı tercih ettiğini belirtse de yarısı saat kaç olursa olsun ofise gidebilmenin rahatlatıcı olduğunu söylemiş. Başka neler mi demişler?

  • %90’ı kendine güvenlerinin arttığını belirtmiş.
  • %70’i daha sağlıklı hissettiklerini söylemiş.
  • %30-50 ‘si daha esnek olabildiklerini dile getirmiş.
  • %64’ü işlerini zamanında yetiştirme konusunda artık daha iyi olduklarını belirtmiş.

Peki bunları diyenler kim?

%53’ü freelance yani serbest çalışanlar geri kalanı ise girişimciler, küçük ölçekli firmada çalışanlar, büyük firmalarda çalışanlar ve kendilerini bu saydıklarımdan hiçbirinin arasına koyamayan % 8. Diğer olarak adlandırılan bu % 8, 2010 yılında %5’miş. Cinsiyet dağılımına baktığımızda hazır ofiste çalışan kadın oranı 2010’da %32 iken, 2012’de % 38’e ulaşmış.

hazır ofis çalışanları kimlerdir grafiği

Bir yere de gitmeye niyetleri yok gibi…

hazır ofisi ne kadar kullanacaksınız grafiği

Hazır ofis ya da şirketin kendi ofisi… Daha önce hazır ofiste çalışmadıysanız aklınızdan geçen soruları tahmin edebiliyorum… Arada nasıl bir fark var ki çalışanlar daha yaratıcı, daha kendine güvenen, daha başarılı olabiliyor? En önemli fark, şirket ofisini aynı şirket kültürüne sahip çalışanların paylaşıyor olması. Oysa hazır ofiste hemen yan kapıda ya da karşınızda size farklı bakış açılarının kapılarını açacak kişilerle tanışıyor, işinize farklı bir açıdan yaklaşabiliyorsunuz. Hatta ortak çalışmalar yapma şansını da yakalıyorsunuz. Küçük, orta ya da büyük ölçekli firma çalışanlarının buluştuğu dev, ortak, ama aynı zamanda ayrı bir ofisten bahsediyoruz. Şöyle bir kafanızı uzatın… En önemli şirket kararınızı vermeden önce ihtiyaç duyduğunuz o farklı göz belki de hemen yan kapıdadır… Sabah çayınızı içerken, bir kahve molası vermişken işinin ehli kişilerle fikir alış verişi yapmak verdiğiniz o 10-15 dakikalık molayı nasıl da verimli yapabilir, öyle değil mi? Tam da dikkat dağıtmak için ideal bir ortam diye aklınızdan geçirmiş olabilirsiniz. Oysa ki Deskmag’in araştırmasına katılanların %68’i işlerine daha iyi odaklanabildiklerini belirtmiş.

hazır ofis çalışma arkadaşlarınızla ilişkinizi nasıl tanımlarsınız grafiği

Hazır ofisler, çalışan için olumlu katkılarının yanı sıra şirketler için de riski azaltan bir çalışma ortamı sunuyor. Düşünsenize yeni bir pazara girmek istiyorsunuz, onca yatırım yapıp bir ofis açmak yerine sadece hazır ofis kiralıyorsunuz… Pazarı değerlendirip hazırlıklarınızı yaparken, kazandığınız esneklik paha biçilmez… çalışanların artan motivasyon ve verimliliği de cabası. Sadece iç pazarda faaliyet gösteren bir firmaysanız hazır ofisin üstünüzden aldığı yükler için tıklayın.

Google, Amazon, Twitter gibi büyük şirketler çalışanlarına boşuna hazır ofiste çalışma ya da toplantı yapma imkanı sunmuyor olsa gerek.

E onun için de hazır ofisler planlarını büyütüyor olmalı…

Coworking alanları ya da hazır ofis sunan şirketlerin önümüzdeki yıllar için beklentileri hep olumlu yönde: %91’i daha fazla kullanıcısı olacağını düşünüyor, %89’u da gelirlerinin artacağını. %79’u düzenlediği etkinlikleri artırma hedefinde. Herkes büyüme, gelişme planları yapıyor; alanı büyütüp çalışma masalarının sayısını artırmak isteyenler %29, daha geniş bir mekana çıkmak isteyenler %9, ikinci ya da üçüncü bir lokasyonda bir hazır ofis daha açacak olanlar ise %36.

Şu an 4000-5000 arasında hazır ofis ve yaklaşık 500.000 hazır ofis çalışanı olduğu tahmin ediliyor. Asıl çarpıcı olan 3 yıl içinde bu rakamların 2’ye, 3’ye katlanacağının öngörülüyor olması: 12.000’nin üzerinde hazır ofis ve 1.000.000’u aşkın hazır ofis çalışanı…

“Dünya gider Mersin’e, ben giderim tersine” demiyorsanız, hadi siz de diğerlerine katılın. Ofis maliyetleriyle ya da bürokrasisiyle boğuşmayın. Siz de hızla bir hazır ofis sahibi olun.

dünyadaki toplam hazır ofis sayısı

(Visited 14 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır