Arama sonuçlarınız
Ofis Masa Aksesuarları Nasıl Olmalı?

Ofis Masa Aksesuarları Nasıl Olmalı?

Bugüne kadar hiç masa düzeninizin çalışmanızı etkilediğini düşündünüz mü? Yapılan birçok araştırmaya göre ofis – masa düzeniniz çalışma esnasındaki verimliliğinizi gerek olumlu gerekse olumsuz anlamda etkiliyor. Belki de dikkat dağınıklığınızın sebeplerinden biri de masanızdır, ne dersiniz?

Ofiste geçirdiğimiz zaman neredeyse bir günün üçte birine eşit. Yoğun çalışma dönemlerindeki mesaileri sayarsak bu dilim biraz daha artacaktır. Hem bu sebeple hem de motivasyonumuzu maksimum seviyede tutmak için ofisimizin dekorasyonuyla kullanışlı olmasının yanı sıra göze hitap etmesini de isteriz.

Ofis Masa Aksesuarları Nasıl Olmalı?

Ofisinizi gözünüze hitap eden, motivasyonunuzu artıran şekilde dekore ederken sizi yoracak fazlalıklara yer vermekten kaçınmanızı tavsiye ederiz. Ofis masası aksesuarları sizi ait olduğunuz ortamda hissettirecek şekilde düşünülmeli; fakat fazlasının dikkatinizi dağıtacağını unutmayın. Ofis masa süsleri sizi cezbediyor olabilir, bunu kabul ediyoruz; fakat gün içerisinde o aksesuarlara dalıp gittiğiniz zamanları hatırlayın deriz…  Ofis ve masanızın temel ihtiyaçları için dikkat dağıtmayacak derecede yaratıcı ve hoşunuza gidecek seçimler yaparsanız ihtiyaçlarınızı karşılarken kendinize sevdiğiniz bir çalışma alanı yaratmış olursunuz. Masanızdaki kalemlikten tutun da masa lambanıza kadar her şeyi zevkinize göre ayarlayıp çalışma alanınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Masa düzeninizi sürekli aynı tutmaktansa belirli aralıklarla ufak tefek değişiklikler yaparak çalışma alanınızdan sıkılma durumunun önüne geçebilirsiniz.

Ofis Masa Aksesuarları Nasıl Olmalı?

Ofis dekorasyonunu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli unsurlardan biri de tabi ki renkler. Bu aşamada rengarenk ortamlarda dikkat dağınıklığı sorununun daha çok yaşandığını da belirtmek isteriz. Her rengin beraberinde getirdiği ayrı bir etkisi  var, siz de kullanacağınız renkleri seçerken bu etkileri göz önünde bulundurun deriz.

Tabi masanızda size özel objeler olması da aitlik duygunuzu artıracaktır. Belki sevdiklerinizin yer aldığı bir çerçeve gün içinde ansız tebessüm etmenizi sağlar… Fakat yine bizim tavsiyemiz çerçeveyi odak mesafenizden biraz daha uzak tutun. Ofiste çiçek, bitki yetiştirebilirsiniz. Çiçekler etrafı renklendirirken enerjinizi yükseltecektir.

Ofisinizi hem gözünüze hem ihtiyaçlarınıza hitap edecek şekilde dekore etmeniz motivasyonunuzu artırırken çalışma alanınızda kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlayacaktır.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır