Arama sonuçlarınız
İşe Konsantre Olmanın Yolları – Blog

İşe Konsantre Olmanın Yolları

Aslında çalışmalarımızın verimliliği doğrudan işe ne derece konsantre olduğumuzla alakalı. Zaman planlamamızı ne kadar dikkatli yaparsak yapalım, işimize konsantre olamadığımızda sürekli hata çıkartıp işleri başa sarıyoruz. Peki bu durumu nasıl engelleriz, konsantrasyon nasıl sağlanır?

  • Öncelikle mümkün olduğunca çevrimdışı çalışmaya özen gösterin. Sosyal medya hesaplarınızdan uzak durmaya çalışın, inanın ki sosyal medyada gezinmek sizi düşündüğünüzden daha çok etkiliyor. Bir proje üzerinde çalışırken e-postalarınızı kontrol etmek için belirli zaman aralıkları belirleyin, böylece posta kutunuza düşen her e-posta ile dikkatiniz dağılmaz. Bunun için bir süre posta kutunuzu kapatabilir ya da posta alma sıklığını ayarlayabilirsiniz.  Bunu yapamam derseniz de gelen e-posta elinizdeki projeden daha önemli değilse o e-postayı açmayın deriz.
  • Günün büyük bir bölümünü geçirdiğiniz koltuk konforu dikkatinizle birlikte birçok şeyi etkileyecektir. Rahatsız bir koltuk sizin zaman içerisinde masa başında kendinizi bırakmanıza sebep olacaktır, bu dikkatinizi dağıtmakla birlikte ekran – göz hizasını bozup gözlerinizin yorulmasına yol açar. Rahat bir koltukta değilseniz sürekli kalkıp dolanma ihtiyacı hissedeceksiniz, bu sebeple iş esnasında defalarca dikkatiniz dağılacak.
  • Belki garip gelecek; fakat ofiste masa düzeni de dikkati etkileyen önemli konulardan. Belki şu an çaprazınızda duran aile fotoğrafını gördüğünüzde bir şey hatırlayıp elinizdeki işten koptunuz… Ya da gereğinden fazla kalabalık, dağınık masaların dikkat dağıttığının farkında mısınız?
  • Lütfen, iyi bir iş çıkarttığınızda kendinizi motive edin… Ufak tefek sağlıklı atıştırmalıklarla kendinizi mutlu edin. Yok yemem derseniz sosyal medya hesaplarınızı kontrol edin, belki fotoğrafınız beğeni almıştır…
  • Sağlıklı beslenin, bunu sadece konsantrasyonunuz için değil, kendiniz için yapın. Dikkati artıran besinleri tüketmeye çalışın. Doğal tatlılar kullanın, unutmayın rafine şeker size başta enerji ve mutluluk verse de bir süre sonra gerek fiziksel gerek ruhsal olarak sizi olumsuz olarak etkileyecektir. Karbonhidratı azaltın, özellikle öğle yemeklerinde karbonhidrat tüketimi öğleden sonra daha uykulu hissetmenize sebep olur. B vitamini, demir ve omega değerlerinize dikkat etin. Bütün maddeleri uyguladığınız halde hala dikkatiniz dağılıyorsa muhtemelen bu madde sizin için.
  • Tamam biraz zor olduğunu kabul ediyoruz; fakat cep telefonunuzdan uzak durun. Kapatın demiyoruz –ki bu harika olur– fakat en azından sesini kapatın ve göz önünden kaldırın.
  • “Ben bunları uygularım da etrafımdaki uğultu ne olacak?” derseniz tabi ki kulaklık takın deriz… Üstelik konsantrasyonu artıran müzikler belki verimliliğinizi artırır.
  • Zaman planlamanızı yaparken kendinize boş zamanlar bırakın, elinizdeki projeyi tamamladığınızda bir diğeri için biraz dinlenin, tazelenin.

Hadi, eğer hazırsak başlayalım…

İşe Konsantre Olmanın Yolları

(Visited 13 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır