Arama sonuçlarınız
Girişimciler İçin Hayat Kurtaran Uygulamalar - Blog

Girişimciler İçin Hayat Kurtaran Uygulamalar

Teknolojinin hem iş hem özel hayatımızda birçok kolaylık sunduğu muhakkak. Ama bize düşen iş yükünü artırdığı da. İşlerin yapılış ve takip şekillerini değiştiren uygulamalar bir yandan daha çok işle baş etmemizi sağlarken, diğer yandan aynı anda birden fazla işle ilgilenirken, farklı konular arasında koştururken bulduk kendimizi. İşte zamanı ve mekanı verimli kullanmaya, her yerden çalışabilmeye, ekip çalışması yapabilmeye olanak veren iş hayatınızda sağ kolunuz olabilecek 5 farklı uygulama.

1. Evernote

Hem web hem mobil uygulaması olan Evernote ile her zaman, her yerden, tüm bilgilerinize ulaşabilir, ister kişisel ister işinizle ilgili harcamalarınızı takip edebilir, hatırlatmalar koyabilir, notlarınızı sunuma dönüştürebilirsiniz. Evernote içinde ne kadar çok “notebook” ya da not defteri oluşturursanız (bunları bilgisayarda oluşturduğunuz klasörler olarak düşünün) o kadar verimli kullanabilirsiniz. Benzer bilgileri tek bir “notebook” altında toplayarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Etiketler kullanarak daha sonra aradıklarınıza kolay ulaşabilirsiniz. Toplantıda not alın, internette bir konuyu araştırırken dikkatinizi çeken başka bir konu için web sitelerini işaretleyin, faturalarınızı dosyalayın… Evernote ile hangi konuda, neyi dosyalamak isterseniz bunu yapmanız mümkün. Sadece ne yapmak istediğinizi bilin yeter. Evernote’un bir başka faydalı özelliği de oluşturduğunuz not defterlerini sosyal ağlarda ya da dilediğiniz kişiler ile paylaşma imkanı sunması. Yani grup çalışmaları için büyük kolaylık. Ücretsiz uygulamasını deneyip, daha sonra ihtiyacınıza göre hesabınızı yükseltebilirsiniz. Üstelik Evernote indirdiğiniz tüm cihazlarınızı senkronize edebiliyorsunuz, böylece nereden çalışırsanız çalışın, her yerde dosyaların son haline ulaşabiliyorsunuz.

2.  Letterspace

Yapılacak işler… Kimisi kişisel kimisi işle ilgili. Birini yapıp diğerini bıraksanız olmaz. Küçük not defterleri, ajandalar arasında kaybolmak işten bile değil. Letterspace ile özel ya da profesyonel hayatınızla ilgili her türlü işinizi tek bir yerden takip edebilirsiniz. Basit ve kullanışlı!

letterspace appi arayüz ekran görüntüsü

  • #Hashtag ya da @mention kullanarak notlarınızı gruplandırabilir, daha sonra kolayca ulaşabilirsiniz.
  • iCloud sayesinde tüm cihazlarınızı senkronize edebilirsiniz.
  • Yapılacaklar listeniz ne kadar uzun olursa olsun kolayca takip edip, tamamladıklarınızı işaretleyebilirsiniz.

Letterspace, cebinizdeki sekreteriniz…

3. Humin

Siz de “selam, n’aber?” diyen birini “Bu da kimdi?” diye hatırlamaya çalışanlardansanız önce aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Humin. Your Phone, Evolved. from Humin on Vimeo.

Videoyu izledikten sonra fazla söze gerek yok sanıyoruz. Cep telefonunuza Humin uygulamasını indirin ve tüm “kişiler” sizin için gerçekten “kişileşsin”. Kiminle, nerede, ne zaman tanıştınız, ne yapıyor? Artık bunun için endişelenmenize gerek yok. İleride tekrar şansımı denemeliyim dediğiniz yarım kalan iş görüşmelerini dert etmeyin. Humin sizin için her şeyi kaydediyor, rehberinizdeki kişileri, aramalarınızı ve sesli mesajlarınızı tek bir uygulama altında birleştiriyor. Kullanım sıklığınıza bakarak sizin için en önemli olan kişileri ve belli zamanlarda iletişime geçebileceğiniz kişileri tahmin edebiliyor. İlk kayıt yaptığınız sırada telefon numarası, e-posta adresi, nerede, nasıl tanıştığınızı dahi kaydetme şansınız var. Numarasını yeni kaydettiğiniz bir kişi ile ortak arkadaşlarınızı bile görebiliyorsunuz. Yeni bir iş görüşmesi yaptığınız kişi çok yakın bir arkadaşınızın yakın bir arkadaşı çıkabilir. Ve siz bunu hemen öğrenebilirsiniz. Fena da olmaz, değil mi?

4. Listen

Sizi arayanların gününü değiştirebileceğiniz bir uygulama. Biraz abartmış olabiliriz ama en azından onları gülümsetebilirsiniz. O telefon çalma sesini dinlemek yerine sizin seçtiğiniz bir müziği dinleyip neşelenebilirler. Bunu uygulama indirmeden de yapabilirim diyebilirsiniz ama Listen uygulamasının gerek SMS gerekse aramalar için otomatik cevap seçeneği bile var. Üstelik bu notları kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu da yetmez gibi bu mesajlarınızı takviminizde kayıtlı toplantı tarihleri ve bulunduğunuz yeri de entegre edebiliyorsunuz. Aşağıdaki video Listen için sadece bir giriş… Diğer özelliklerini kullanmak size kalmış.

Humin. Your Phone, Evolved. from Humin on Vimeo.

5.  Workflow

Zamanınızı planlayamazsanız işler yetişmez, bir süre sonra sarpa sarar. Ne olduğunu anlayamadan müşteri bile kaybedebilirsiniz. İş akışınızı yönetilmek ise zamanınızı yönetmek için gerekli olan ilk adım. Workflow ile “düğmeler” (biz buna kısayol demeyi tercih ediyoruz) oluşturarak kelimenin tam anlamıyla işinizi sadece bir “tık” ile halledebiliyorsunuz. Düzenli yaptığınız iş akışlarını bu uygulamaya tanımladıktan sonra, tek yapmanız gereken ilgili düğmeye basmak. Örneğin fotoğraf çekiyor, bu fotoğrafları “gif” formatında belli bir kişiye gönderiyorsunuz. Daha ne isteyebiliriz ki!

workflow appi aksiyon menüsü ekran görüntüsü

Resimdeki gibi iş akışını oluşturduktan sonra tek tek her fotoğrafla uğraşmıyorsunuz. İlgili düğmeye bastığınızda çektiğiniz fotoğraflar için oluşturduğunuz iş akışı uygulanıyor. Birçok farklı uygulama ile uyumlu kullanabiliyorsunuz. Ne gibi “düğmeler” oluşturacağınız tamamen sizin “iş akışı oluşturma” becerilerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlı.

workflow appi arayüz ekran görüntüsü

Eğer küçük bir girişimciyseniz ve elinizde kendinizden başka kaynağınız yoksa, yukarıdakiler gibi teknolojik destekler size iş gücü, zaman ve yatırım açısından büyük avantaj sağlayacaktır.  En iyisi siz ne gibi teknolojik kolaylıklar var gözünüzü dört açın, 5 kaplan gücünde işler çıkartın!

(Visited 15 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır