Arama sonuçlarınız
8 Adımda Google My Business Optimizasyonu - Google Harita Şirket Hesabı - Google Benim İşletmem

8 Adımda Google My Business Optimizasyonu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

8 Adımda Google My Business Optimizasyonu

 

8 Adımda Google My Business Optimizasyonu artık firmalar için çok önemli olan Google My Business kaydı nasıl yapılır ve optimize edilir bundan bahsedeceğiz.

Günümüzde klasik pazarlama yöntemleri artık dijital alana taşındıkça, dijital pazarlama araçları ve özellikle de Google ürünlerini optimize etmek de bir o kadar da önem kazanıyor. Google My Business (Google Benim İşletmem) Google’ın şirketlere sağladığı bir hizmet olmakla birlikte, şirketlerin bir doğrulama kodu alarak Google’dan gelen onay sonrasında haritalara adresini, iletişim numaralarını ve hatta içeriklerini paylaşabildiği bir platform. Google haritaları cazip kılan ise SEO için olan olumlu etkisi ve aynı zamanda müşterilerinizin size Google haritalardan da ulaşabilmesi.

Google My Business’ta üst sıralarda yer almak istiyorsanız, en iyi sonuçları almak için dikkat etmeniz gereken birkaç adım var. Google My Business’ın SEO için gerçekten faydalı olması ve hala ücretsiz olması ise şirketler için yine bir artı.

Sıralama, birisi işinizi veya anahtar kelimelerinizi Google’da aratırken, şirketinizin ne kadar yüksek olduğudur. Bu nedenle, Google İşletme hesabı nasıl daha üst sıralarda bulunulur veya Google My Business optimizasyonu nasıl yapılır bu konuda önemli adımlardan bahsedeceğiz.

 

Google Harita Optimizasyonu ve Sıralamanızı Yükseltmek

 

  1. Google Business Hesabı İçin Gönderi Ekleyin

Tüm alakalı bilgileri veya blog gönderilerinizi Google İşletme Sayfam’a ekleyebilirsiniz. Bu şekilde Google My Business uygulamasının gönderileri bölümüne gidebilir ve yaklaşık 1500 kelimelik bir yazı yazabilirsiniz. Ayrıca bir görsel ile birlikte herhangi bir sayfanın bağlantısını sağlayabilir ve yayınlayabilirsiniz. Böylece yayınlandıktan sonra, Google My Business listelerinizde görüntüleyebilirsiniz.

  1. Google Şirket Hesabınıza Ayrıntılı Açıklama Yazın

Daha üst sıralarda yer almak için yaptığınız işi detaylı bir açıklama ile yazmanız gerekir. Şirketinizin tanımını tüm ilgili noktaları içerecek şekilde belirtmelisiniz. Çıkan yerel sonuçlar, her aramada ne kadar alakalı bilgi sağladığınıza yöneliktir. Doğru eşleşme ile sıralamada en üstte yer almanız mümkündür. Google My Business’ta her gerekli ayrıntıdan bahsettiğinizden emin olun. Totalde hesabınız hem adres olarak hem de ürün ile ilgili bilgi olarak müşterilerinizin sizi daha detaylı bulmalarına yardımcı olacaktır.

  1. Web Sitesinin Backlinkleri Üzerinde Çalışın

Backlinkler Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) söz konusu olduğunda çok önemlidir. Web siteniz için kaliteli backlinkler almanız sıralamada yükselmeniz için oldukça faydalı olacaktır.

Google, ilk ve en önemli olarak, web sitenizdeki anahtar kelimelere ve kaliteli bağlantı sayısına göre bir sıralama yapar. Bu yüzden, eğer web siteniz bunlara sahipse, kesinlikle daha üst sıralarda yer alacaktır.

   4. Google Benim İşletmem Anahtar Kelimeler

Anahtar kelimeler, yerel haritalarda veya düzenli olarak, arama sonuçlarında önemli bir rol oynar. Anahtar kelimelerin işletme adına sahip olması sıralamayı iyileştirebilir. Aynı zamanda Google Anahtar Kelime Aracı Planlayıcısı gibi araçların yardımıyla uygun bir anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir. Anahtar kelimeleri öğrendikten sonra, işletmenizin adına ve koyduğunuz içeriğin geri kalanına ekleyebilirsiniz.

  1. Google Harita Hesabınıza Kategori Ekleyin

Google İşletme hesabınıza kategoriler eklemek çok önemlidir. Bu, müşterilerinizin ne tür bir iş yaptığınızı bilmelerine yardımcı olur. Kategoriler temel olarak işletmenizi tanımlar ve müşterilerle bağlantı kurar. Örneğin, eğer yatırım fonu işi yapıyorsanız, “yatırım fonları”, “finans”, “ticaret” gibi kategorileri google benim işletmem hesabınıza ekleyebilirsiniz. Bir kategori aynı zamanda yerel sıralamaları kesinlikle etkileyen faktörlerden biridir.

  1.  Google Hesabınıza Kaliteli Resimler Ekleyin

Sayfanıza alakalı görsel eklemiyorsanız Google İşletme Sayfanız eksik görünecektir. Müşterilerinizin bakış açısından düşünürseniz örneğin, bir İtalyan restoranıysanız, elbette, müşteriler ambiyans, yemek vb. resimlerini görmek ister. Böylece, resimleri Google şirket harita hesabınıza ekleyin ve yüksek kalitede olduğundan emin olun. Resim eklemek, Google İşletme sayfasını daha alakalı ve etkili gösterecek.

  1.  Google My Business Yorumları

Google İşletme Sayfamda yorumların yapılması ve bu yorumlara cevap verilmesi çok önemlidir. Bu nedenle, müşterilerinizin yorumlarını ve şirketinizin onların gözünde güvenilirlik duygusu oluşturacak şekilde derecelendirmelerini önemseyin. Kurs ve seminer düzenliyorsanız, katılımcılarınıza yorum ve deneyimlerini yazmalarını söyleyebilirsiniz.

  1.  Google Hesabınıza Telefon Numarası ve Çalışma Saatleri Ekleyin

Google My Business işletmenize açıklama gibi tüm içeriği ekledikten sonra, yerel müşterilerinizin sizinle bağlantı kurmanıza yardımcı olacak bir yerel telefon numarası eklemeyi unutmayın. Ayrıca, tam çalışma saatlerinden bahsetmek çok önemlidir, böylece size ulaşmak isteyenler uygunluk durumunuz hakkında fikir sahibi olur.

Artık Google My Business şirket hesabınızda yapılması gerekenlerin neler olduğunu bildiğinize göre, tüm püf noktalarını hesabınızda uyguladıktan sonra ve daha alakalı potansiyel müşteriler elde edebilirsiniz!

 

Plaza Cubes Hazır Ofis ve Sanal Ofis İnceleyebilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

(Visited 1.170 times, 1 visits today)

Listeleri Karşılaştır